FinD - Novice - Sojenje Frančeškinu se bo nadaljevalo septembra
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.6.2019

Sojenje Frančeškinu se bo nadaljevalo septembra

Koper, 24. junija (STA) - Sojenje bivšemu direktorju kmetijske zadruge Agraria Bojanu Frančeškinu zaradi zlorabe položaja v zvezi s plačili družbi Edes se bo zavleklo vsaj še v sredino septembra. Šele takrat naj bi predvidoma prišlo na vrsto pričanje izvedenca ekonomsko-finančne stroke. Danes je sodišče sicer ponovno zaslišalo še direktorja Edesa Marinka Novaka.

Novak je danes pojasnil, da so s plačili, ki so jih prejeli od Agrarie, pokrili terjatve iz naslova najemnin. Ob tem je zatrdil, da so vse transakcije prikazali v knjigovodskih izkazih in da so kontne kartice že pred časom tudi dostavili sodišču.

Tožilstvo namreč Frančeškinu očita, da je storil kaznivo dejanje zlorabe položaja in zaupanja pri gospodarski dejavnosti, s tem ko je v letu 2012 kot direktor koprske Agrarie odobril za dobrih 80.000 evrov plačil družbi Edes, s čimer je oškodoval zadrugo. Za izplačila namreč po prepričanju tožilstva ni bilo izdanih računov niti ni bila podpisana pogodba.

Frančeškin je v svojem zagovoru že pred časom kategorično zavrnil vse očitke, njegov zagovornik Borut Kariž pa je danes med drugim navedel, da so zoper Agrario podali tudi kazensko ovadbo zaradi poskusa goljufije.

Poleg napovedi dodatnih vprašanj za izvedenca ekonomsko-finančne stroke je obramba danes predlagala še zaslišanje tedanje predsednice upravnega odbora Agrarie Jožice Bolčič.

Sodnica Tatjana Pavlovec je naslednji narok sklicala za 16. september.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar