FinD - Novice - Podjetjem finančna sredstva za spodbujanje trajnostne poslovne transformacije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.6.2019

Podjetjem finančna sredstva za spodbujanje trajnostne poslovne transformacije

Ljubljana, 21. junija (STA) - Javna agencija Spirit je v uradnem listu objavila razpis za financiranje trajnostne poslovne strateške transformacije v malih in srednjih podjetjih ter sofinanciranje izvedbenih projektov za lažje vključevanje v globalne verige vrednosti. Skupna vrednost razpisa je šest milijonov evrov.

Spirit želi v postopek trajnostne poslovne strateške transformacije vključiti vsaj 60 malih in srednjih podjetij. Financirali jim bodo ustrezno izobraževanje in sofinancirali izvedbene projekte, je razvidno iz objave v uradnem listu.

Na razpis se lahko prijavijo podjetja s sedežem v Sloveniji ali s sedežem v katerikoli drugi članici EU in podružnico v Sloveniji, ki so na zadnji dan meseca pred datumom oddaje vloge na razpis zaposlovala najmanj 20 in največ 249 oseb.

Skupni znesek pomoči, dodeljen istemu podjetju, ne sme presegati 200.000 evrov v kateremkoli obdobju treh poslovnih let (2017, 2018, 2019). Za prvo leto se upošteva leto odobritve pomoči.

Vrednost razpisanih sredstev sicer znaša 3,79 milijona evrov za vzhodno programsko območje in 2,21 milijona evrov za zahodno programsko območje. Za leto 2020 je za obe območji skupaj predvidenih 1,5 milijona, za leto 2021 dva milijona, za leto 2022 pa 2,5 milijona evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar