FinD - Novice - Družba Golte lani z rastjo prihodkov, a tudi izgube
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.6.2019

Družba Golte lani z rastjo prihodkov, a tudi izgube

Golte, 22. junija (STA) - Zimsko-letni turistični center Golte je lani ustvaril 1,9 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je nekaj več kot 300.000 evrov več kot leto prej. Lanska čista izguba pa je porasla za 6600 evrov na skoraj 630.000 evrov, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa.

Kot je za STA povedal direktor družbe Mitja Terče, je lansko povečanje prihodkov posledica dobre predlanske zime in začetka aktivnega dela na poletni sezoni ter na seminarskem in kongresnem turizmu.

"Na žalost smo imeli lani milo zimo in smo morali novembra in decembra zagotoviti ves sneg, kar je pomembno povečalo naše stroške. Na drugi strani pa smo imeli nadpovprečne stroške vzdrževanja žičniških naprav. Vse skupaj je rezultiralo v minimalno slabšem rezultatu," je dejal Terče.

Dodal je še, da letos načrtujejo pomembno rast prihodkov in minimalno rast stroškov ter s tem boljši čisti poslovni izid.

Podjetje Golte je v minulo smučarsko sezono vstopilo z 12 novimi in sodobno opremljenimi apartmaji, ki stojijo za hotelom, tik ob smučišču. Skupno bodo v bližnji prihodnosti na Golteh zgradili več kot 20 apartmajev in za to naložbo namenili približno dva milijona evrov.

Družbo Golte je lani prevzel nov lastnik, Sicom Invest, ki je postal 95-odstotni lastnik. Tamkajšnji hotel ima štiri zvezdice in ponuja 110 ležišč oz. 146 z upoštevanjem vseh dodatnih ležišč.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar