FinD - Novice - Ifo: Pred nemškim gospodarstvom naslednjih 15 let drugi časi
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.6.2019

Ifo: Pred nemškim gospodarstvom naslednjih 15 let drugi časi

Berlin, 22. junija (STA) - Nemško gospodarstvo bo v prihodnjih 15 letih raslo občutno počasneje kot doslej. Razlog za to je vse večje pomanjkanje delovne sile, ki je posledica demografskih sprememb, je razvidno iz ta teden objavljene študije münchenskega inštituta za gospodarske raziskave Ifo.

Kot je pojasnil Joachim Ragnitz iz Ifa, se posebej slaba gospodarska gibanja do leta 2035 obetajo zveznim deželam Posarje, Saška-Anhalt in Mecklenburg-Predpomorjanska. Na drugi strani naj bi bili motor rasti mestni zvezni deželi Berlin in Hamburg, pa tudi zvezni deželi Baden-Württemberg in Bavarska.

Ragnitz v tej luči pričakuje, da se bo prepad med posameznimi deželami, ko gre za ekonomsko moč in življenjski standard, občutno povečal, ter da razlik, ki že zdaj zevajo med vzhodno in zahodno Nemčijo, v naslednjih letih ne bo mogoče dodatno zmanjšati.

Eden od avtorjev študije, Robert Lehmann, je izpostavil, da bo morala vzhodna Nemčija okrepiti produktivnost, ponekod celo za dva- ali trikratnik glede na zadnje desetletje. Poleg tega bo morala dati več poudarka inovacijam. Vprašanje pa je, ali bo za to dovolj moči, je še dejal raziskovalec.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar