FinD - Novice - Bertoncelj v Tokiu na obisku pri japonskemu kolegu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.6.2019

Bertoncelj v Tokiu na obisku pri japonskemu kolegu

Tokio, 21. junija (STA) - Minister za finance Andrej Bertoncelj se te dni mudi na Japonskem, kjer na povabilo Mednarodnega denarnega sklada (IMF) sodeluje na forumu o upravljanju javnega dolga. Na dogodku je bil glavni govorec, ob robu pa se je srečal tudi z japonskim finančnim ministrom in podpredsednikom vlade Tarom Asom, so sporočili s finančnega ministrstva.

Forum o upravljanju javnega dolga v Tokiu organizira IMF v sodelovanju z japonskim ministrstvom za finance. Glavne teme so letos globalni dolžniški cikel, obeti zadolževanja in upravljanja z dolgom v prihodnosti ter tveganja, povezana z volatilnostjo globalnih finančnih trgov, upočasnjeno globalno rastjo, povečanjem negotovosti zaradi monetarnih politik svetovnih centralnih bank, fiskalnimi spodbudami, strukturnimi spremembami v gospodarstvih, staranjem prebivalstva, trgovinskimi vojnami in geopolitičnimi napetostmi.

Bertoncelj je na forumu nastopil kot glavni govorec, pri tem pa se je osredotočil na teme, povezane z investitorji v državni dolg in s finančnimi instrumenti za izdajanje dolga.

V četrtek se je srečal tudi z japonskim kolegom, s katerim sta izmenjala mnenja o fiskalni in monetarni politiki obeh držav. Bertoncelj je Asu predstavil politične in ekonomske razmere v Sloveniji in območju evra, izmenjala pa sta tudi informacije o razmerah v globalnem gospodarstvu, tudi v luči prihajajočega srečanja skupine G20, ki bo naslednji teden v Osaki, so povedali na ministrstvu.

Finančni minister se je v okviru obiska na Japonskem srečal tudi s predsedniki nekaterih največjih bančnih skupin na Japonskem, med njimi Daiwa in Miziuho.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar