FinD - Novice - Evropske borze začele z rastjo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.6.2019

Evropske borze začele z rastjo

Frankfurt/Pariz/London, 21. junija (STA) - Zadnji trgovalni dan v tednu so evropske borze začele z rastjo. Vlagatelji so sicer previdni zaradi geopolitičnih napetosti, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump v četrtek po poročanju medijev ukazal napad na iranske cilje, a ga je zatem preklical. Tečaj evra ostaja blizu meje 1,13 dolarja.

Trump je po poročanju New York Timesa napad ukazal po sestrelitvi ameriškega brezpilotnega letala nad Hormuško ožino. Zakaj si je kasneje premislil, ni jasno.

Indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 je bil nekaj pred 10. uro po srednjeevropskem času 0,35 odstotka nad gladino. V Frankfurtu je DAX pridobival 0,28 odstotka in v Parizu CAC 40 0,35 odstotka. V Londonu je bil FTSE 100 0,31 odstotka višje kot ob koncu trgovanja v četrtek.

Tečaj evra se je medtem obdržal blizu meje 1,13 dolarja. Zjutraj je bilo treba za en evro odšteti 1,1295 dolarja, kar je približno toliko kot v četrtek zvečer. Evropska centralna banka (ECB) je referenčni tečaj evra v četrtek postavila pri 1,1307 dolarja.

Danes sicer vlagatelji pričakujejo nov podatek, ki bo pokazal stanje konjunkture v državah s skupno evropsko valuto. Britanska raziskovalna hiša Markit bo namreč objavila vrednost indeksa nabavnih menedžerjev.

Azijske borze so imele večinoma negativen dan. Hongkonška je zdrsnila za 0,3 odstotka, tokijska za odstotek in sydneyjska za 0,6 odstotka. V Seulu so zabeležili 0,3-odstotni padec, v Singapurju pa 0,1-odstotnega. Na drugi strani je borza v Šanghaju pridobila 0,5 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar