FinD - Novice - Nova predsednica Rdečega križa Slovenije Vesna Mikuž
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.6.2019

Nova predsednica Rdečega križa Slovenije Vesna Mikuž

Debeli rtič, 20. junija (STA) - Na današnji redni seji zbora članov Rdečega križa Slovenije (RKS) na Debelem rtiču so delegati za novo predsednico te humanitarne organizacije za naslednje štiriletno obdobje izvolili Vesno Mikuž. Dobila je 34 glasov, njen protikandidat Mitja Bervar pa 21. Nova predsednica je napovedala, da bo funkcijo opravljala neprofesionalno.

Mikuževa, sicer nekdanja direktorica novogoriške občinske uprave, se namerava seznaniti s finančno situacijo RKS in s tem povezanimi težavami, pa tudi spoznati organe združenja ter se v čim večji meri pogovarjati z vsemi, je povedala po imenovanju ob robu zbora.

"Mislim, da velikih korakov danes ne moremo narediti, lahko pa z majhnimi koraki premaknemo vse skupaj na boljše, da bomo lahko pisali lepe zgodbe," je dodala.

V zvezi s ponovnim dvigom ugleda RKS po aferah v zadnjih letih je Mikuževa ocenila, da bo to mogoče doseči z osebnim zgledom. Tako bo pri njenem delovanju kot predsednice na prvem mestu "poslanstvo Rdečega križa, kako pomagati ljudem v stiski". Z vestnim delom, poznavanjem problematike ter preteklimi, tudi osebnimi izkušnjami bo nova predsednica RKS poskušala motivirati tudi vse, ki delajo v okviru Rdečega križa, da ugled ustanove postavijo na primerno raven.

"Poslanstvo Rdečega križa je s humanitarno močjo pomagati olajšati, izboljšati življenje ranljivih ljudi in tega ne smemo nikdar pri svojem delovanju pozabiti," je še dodala Mikuževa.

Tudi generalna sekretarka RKS Cvetka Tomin pričakuje odlično sodelovanje z novo predsednico, saj "je to edini način, da skupaj delamo dobro". K izboljšanju ugleda RKS bo po njenih besedah treba pristopiti predvsem z lastnim zgledom, tako v organizaciji kot med članstvom.

"Moramo se navaditi odprto povedati stvari, za njimi stati, predvsem pa upoštevati tisto, kar nas vodi, to so naša temeljna načela," je ocenila Tominova ter dodala, da ugled ne pride sam od sebe, ampak pride s trdim delom.

Imenovanje Mikuževe sledi odstopu dotedanjega predsednika Dušana Kebra junija lani na sredi mandata. Zbor članov RKS je na seji 20. decembra za začasnega predsednika izvolil Alojza Kovačiča, ki je vodil RKS do izvolitve Mikuževe.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar