FinD - Novice - Za razvoj raziskovalne infrastrukture 1,8 milijona evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.6.2019

Za razvoj raziskovalne infrastrukture 1,8 milijona evrov

Ljubljana, 20. junija (STA) - Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori projektu razvoja raziskovalne infrastrukture s področja geologije, seizmologije in geodezije. Skupna višina sredstev znaša dobrega 1,8 milijona evrov, pri čemer je evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 80 odstotkov sredstev.

V omenjeni vladni službi so pojasnili, da bo 327.000 evrov namenjenih za območje Zahodna Slovenija, 1,5 milijona evrov pa za območje Vzhodna Slovenija.

Namen projekta je zbiranje, urejanje in shranjevanje podatkov o Zemlji s področja seizmologije, geologije, geodezije, magnetizma in vulkanologije. Projekt bo, kot so zapisali v sporočilu za javnost, ustvaril enotno in trajnostno infrastrukturo, ki bo vključevala terenske mreže geofizikalnega monitoringa, lokalna opazovanja in eksperimentalne laboratorije.

Uporabnikom bo projekt zagotavljal tekoče, zanesljive in primerljive podatke. S pomočjo enotnega portala bodo podatke zagotavljali državni upravi, za izobraževanje, raziskovalne namene, za namene preprečevanja in reševanja v primerih naravnih katastrof in podobno.

Projekt RI-SI-EPOS, ki ga izvaja konzorcij partnerjev pod vodstvom Inštitut za raziskovanje krasa ZRC SAZU, je sicer del evropskega sistema opazovanja plošč, ki predstavlja obsežen projekt evropske raziskovalne infrastrukture na področju geoznanosti, so še sporočili iz vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar