FinD - Novice - 2TDK z izbranimi projektanti v podpis 17,5-milijonske pogodbe
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.6.2019

2TDK z izbranimi projektanti v podpis 17,5-milijonske pogodbe

Ljubljana, 19. junija (STA) - Podjetje 2TDK je s podjetji ELEA iC, SŽ-Projektivno podjetje Ljubljana in IRGO Consulting podpisalo 17,5 milijona evrov vredno pogodbo o izdelavi projektov za izvedbo v okolju BIM za izgradnjo drugega tira Divača-Koper. Omenjeni bodo poleg za pripravo projektne dokumentacije zadolženi tudi za projektantski nadzor v času gradnje.

Predmet pogodbe je izdelava projektne dokumentacije projekt za izvedbo (PZI) v BIM okolju (modeliranje v tridimenzionalni arhitekturi) in projektantski nadzor za čas gradnje, so sporočili iz 2TDK. BIM je sicer proces izdelave in upravljanja digitalnega modela/podatkov, s pomočjo katerega oblikujejo, gradijo in vzdržujejo objekt skozi celoten življenjski cikel.

Skupni rok za izdelavo PZI dokumentacije z recenzijo je devet mesecev, vrednost pogodbe pa 17,5 milijona evrov brez DDV.

V 2TDK so sicer pred objavo razpisov za glavna dela pripravili strategijo javnega naročanja.

Kot je v začetku meseca pojasnil direktor 2TDK Marko Brezigar, namerava projektno podjetje objaviti tri sklope razpisov, in sicer bosta prva dva gradbena razpisana istočasno, pri čemer se bo en nanašal na dela v krasu, drugi skop pa bo za dela v flišu. Izvajalce nameravajo izbrati v dveh fazah, s prvo, predkvalifikacijsko, bodo začeli septembra. Še tretjega, za glavno železniško opremo, nameravajo na 2TDK objaviti leta 2022.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar