FinD - Novice - Britanska inflacija z upadom dosegla cilj Bank of England
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.6.2019

Britanska inflacija z upadom dosegla cilj Bank of England

London, 19. junija (STA) - Velika Britanija je v maju zabeležila znižanje letne inflacije na dva odstotka, s čimer je rast cen življenjskih potrebščin dosegla cilj tamkajšnje centralne banke Bank of England. To je še podkrepilo pričakovanja, da bo osrednja denarna ustanova na Otoku zadržala nizke obrestne mere.

Letna rast cen življenjskih potrebščin, ki jo merijo z indeksom cen življenjskih potrebščin (CPI), je bila v Veliki Britaniji minuli mesec dvoodstotna, kar je 0,1 odstotne točke nižje kot aprila, podatke britanskega statističnega urada povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Britanski statistiki so znižanje inflacije v prvi vrsti pripisali cenejši vozovnicam za transportne storitve in cenejšim avtomobilom.

Podatki o inflaciji so objavljeni le dan pred odločitvijo odbora britanske centralne banke za monetarno politiko glede nadaljnje politike obrestnih mer. Analitiki pričakujejo, da bo ključna obrestna mera ostala pri 0,75 odstotka, kjer vztraja od avgusta lani.

Ameriška centralna banka Federal Reserve in Evropska centralna banka medtem namigujeta, da bosta razrahljali denarno politiko in tako odgovorili na vse šibkejšo svetovno gospodarsko rast.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar