FinD - Novice - Slovenija tudi aprila z največjim mesečnim padcem gradbenih del v območju evra
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.6.2019

Slovenija tudi aprila z največjim mesečnim padcem gradbenih del v območju evra

Luxembourg, 19. junija (STA) - Obseg gradbenih del v območju z evrom se je aprila na mesečni ravni zmanjšal za 0,8 odstotka, v celotni EU pa za 0,6 odstotka. Na letni ravni se je v območju z evrom povečal za 3,9, v EU pa za 4,5 odstotka. Slovenija je tako kot marca na mesečni ravni zabeležila največji padec, je objavil Eurostat.

Evropski statistični urad je danes objavil tudi popravljene podatke za marec, in sicer se je obseg del v območju z evrom zmanjšal za 0,4 odstotka (v prvi objavi 0,3 odstotka), v EU pa za 0,7 odstotka (enako kot v prvi objavi).

Aprila je na mesečni ravni v območju z evrom obseg del na stavbah upadel za 0,5 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 2,5 odstotka. V celotni EU se je obseg del na stavbah zmanjšal za 0,4 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 2,3 odstotka.

Med članicami, za katere so bili na voljo podatki, je največji padec gradbenih del beležila Slovenija (-7,4 odstotka). Sledili sta Madžarska (-3,8 odstotka) in Francija (-2,3 odstotka). Največjo rast so imele Romunija (+6,2 odstotka), Belgija (1,8 odstotka) in Španija (+1,6 odstotka).

Na letni ravni, glede na april lani, je v območju z evrom obseg del na stavbah porasel za štiri odstotke, na gradbenih inženirskih objektih pa za 3,4 odstotka. V EU je bila rast del na stavbah 4,1-odstotna, na gradbenih inženirskih objektih pa 5,8-odstotna.

Največjo rast so imele Madžarska (+40,1 odstotka), Romunija (+31,2 odstotka) in Poljska (+14,9 odstotka). Padec so beležili na Slovaškem (-3,9 odstotka) in v Franciji (-0,8 odstotka).

V Sloveniji se je obseg del glede na april lani povečal za šest odstotkov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar