FinD - Novice - Razvojna agencija Savinja nagradila najboljše inovacije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.6.2019

Razvojna agencija Savinja nagradila najboljše inovacije

Braslovče, 19. junija (STA) - Razvojna agencija Savinja je v torek nagradila pet najboljših inovatorjev. Nagrajenci so podjetja Kronoterm, Sico, Sip Šempeter in skupina občanov. Na razpisu je sodelovalo 16 inovacij, od katerih je bilo devet skupinskih, tako da je pri razvoju prijavljenih inovacij sodelovalo 36 inovatorjev.

Kot so sporočili iz omenjene agencije, so Kronoterm nagradili za hibridno toplotno črpalko, Sico za drobilnik, Sip Šempeter za pobiralni zgrabljalnik vlečene izvedbe in nadzor odsesovalnega sistema varilnici, skupina občanov pa za človeški hand manager.

Od prvega razpisa za podelitev nagrad inovatorjem, ki ga je Razvojna agencija Savinja objavila leta 2012, je sodelovalo 120 inovatorjev s 75 inovacijami.

Podelitve nagrad se je udeležil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je dejal, da prav pogum nagrajenih inovatorjev, njihove ideje in razmišljanja zunaj okvirjev prinašajo v naša življenja številne rešitve. Te pa nam po njegovem lajšajo vsakodnevna opravila ali pa izboljšujejo konkurenčnost podjetij in nenazadnje slovenskega gospodarstva.

Slovenija se, kot je dejal, dviga na globalni lestvici inovativnosti in je v skupini 30 najbolj inovativnih držav.

"A ne smemo zaspati. Ministrstvo zato spodbuja raziskave, razvoj in inovacije preko različnih ukrepov na devetih področjih strategije pametne specializacije, v okviru katerih se trenutno izvaja okoli 300 raziskovalno-inovacijskih projektov v skupni vrednosti preko 212 milijonov evrov. Poleg tega povezuje podjetja, raziskovalne organizacije, državo in druge deležnike ter podjetjem zagotavlja povratna in nepovratna sredstva za financiranje naložb v razvoj, raziskave, inovacije in digitalizacijo," je še dejal Počivalšek.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar