FinD - Novice - Cene nafte nekoliko nižje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.6.2019

Cene nafte nekoliko nižje

Singapur, 18. junija (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju nekoliko znižale. Med vlagatelji vlada napetost, da bi lahko ameriški trgovinski spori negativno vplivali na globalno gospodarstvo in s tem zavirali povpraševanje po nafti, poročajo tuje tiskovne agencije.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške lahke nafte z dobavnim rokom julija je bilo treba zgodaj popoldne po singapurskem času odšteti 51,82 dolarja, kar je 11 centov manj kot v ponedeljek. Sod severnomorske nafte brent se je pocenil za sedem centov na 62,08 dolarja.

Vlagatelji so v pričakovanju naslednjega srečanja Organizacije držav izvoznic nafte (Opec), ki naj bi potekalo konec meseca. Članice kartela in še nekatere druge velike dobaviteljice nafte se bodo morale odločiti, ali bodo v drugi polovici leta z rezi v proizvodnjo še dvigovale cene.

24 članic razširjenega Opeca se je decembra lani dogovorilo za zmanjšanje proizvodnje nafte za 1,2 milijona 159-litrskih sodov dnevno v prvi polovici tega leta glede na povprečne količine načrpane nafte v 2018.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar