FinD - Novice - Slovenska podjetja v gradnjo največjega regijskega centra za ravnanje z odpadki na Hrvaškem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.6.2019

Slovenska podjetja v gradnjo največjega regijskega centra za ravnanje z odpadki na Hrvaškem

Šibenik, 17. junija (STA) - Gradbeno podjetje GH Holding je kot vodilni partner v konzorciju slovenskih gradbenih družb s komunalnim podjetjem Bikarac iz Šibenika podpisalo 26,5 milijona evrov vredno pogodbo za projektiranje in izgradnjo centra za ravnanje z odpadki za mesto Šibenik z okolico. Gre za največji regijski center za ravnanje z odpadki na Hrvaškem.

Direktor področja ekologija in energetika pri GH Holdingu Roland Tušar je pojasnil, da so posel dobili na javnem razpisu v mednarodni konkurenci. S tem nadaljujejo z utrjevanjem prisotnosti na Hrvaškem, kar sovpada z njihovo dolgoročno strategijo, so sporočili iz konzorcija.

Z večinskim finančnim deležem se projekt sofinancira iz kohezijskega sklada, ostalo pa iz nacionalnih skladov. Za dokončanje pridobljenega posla bodo potrebovali 30 mesecev, dela pa vključujejo gradnjo sodobnega obrata za mehansko biološko obdelavo odpadkov, katerega končni produkti bodo reciklati in energenti, ki se lahko ponovno uporabijo.

V konzorciju kot partnerja sodelujeta tudi VGP Drava Ptuj in Pomgrad. "Skupaj s partnerjema nadaljujemo tradicijo izkušenega in uspešnega izvajalca ekoloških projektov v Sloveniji in tujini," je ob tem ocenil član uprave Pomgrada Kristian Ravnič.

Poleg glavnega in pripadajočih manjših podpornih obratov za mehansko in biološko predelavo gradnja vključuje tudi kompostarno, ki bo proizvajala kompost, nadstrešek za sprejemanje razsutih odpadkov, servisno cesto, trafo postajo in dobavo mobilne opreme, vključno s tovornjaki, nakladalniki, brez katerih center ne more delovati.

"Ker v našem podjetju s partnerji zagotavljamo celovite rešitve, ki jih zahtevajo tovrstni projekti na področju načrtovanja objektov za mehansko in biološko obdelavo odpadkov, smo prepričani, da bomo s tako združenimi močmi slovenskih podjetij v konzorciju lahko izpeljali kakovosten in referenčen projekt," je dodal direktor VGP Drava Ptuj Borut Roškar.

Pogodbo so partnerji podpisali tudi v navzočnosti hrvaškega okoljskega ministra Tomislava Ćorića, saj je izgradnja Centra za ravnanje z odpadki Projekt Bikarac strateškega pomena ne le za šibeniško-kninsko županijo, temveč tudi za celotno Hrvaško, so še sporočili.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar