FinD - Novice - Stopnja prostih delovnih mest v območju evra v prvem četrtletju pri 2,3 odstotka
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.6.2019

Stopnja prostih delovnih mest v območju evra v prvem četrtletju pri 2,3 odstotka

Luxembourg, 17. junija (STA) - Povprečna stopnja prostih delovnih mest, ki odraža razmerje med prostimi in vsemi delovnimi mesti, je v prvem letošnjem četrtletju v območju z evrom znašala 2,3 odstotka, v EU pa 2,4 odstotka, je danes sporočil evropski statistični urad Eurostat. Stopnja prostih delovnih mest v Sloveniji je v prvem letošnjem trimesečju znašala 2,7 odstotka.

Kot so zapisali v Eurostatu, je bila stopnja prostih delovnih mest v območju z evrom v prvem letošnjem četrtletju na enaki ravni kot v zadnjem lanskem, na letni ravni pa se je dvignila z lanskih 2,1 odstotka.

V EU je se je v primerjavi z zadnjim lanskim četrtletjem stopnja prostih delovnih mest dvignila z 2,3 na 2,4 odstotka. V prvem lanskem četrtletju pa je bila v EU stopnja prostih delovnih mest 2,2-odstotna, so še dodali v evropskem statističnem uradu.

Med državami članicami, za katere so bili na voljo podatki, so največjo stopnjo prostih delovnih mest zabeležili na Češkem (6,4 odstotka), v Belgiji (3,6 odstotka) in Nemčiji (3,3 odstotka). Po drugi strani so najmanjšo stopnjo zabeležili v Grčiji (0,6 odstotka), Španiji (0,9 odstotka) ter na Portugalskem, na Irskem in v Bolgariji (v vseh po en odstotek).

Na letni ravni se je stopnja prostih delovnih mest povečala v 14 državah, stabilna je ostala v devetih, v Grčiji, na Hrvaškem, v Litvi, na Poljskem in na Malti pa se je znižala.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar