FinD - Novice - Po štirih letih končan stečaj celjskega Klasja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.6.2019

Po štirih letih končan stečaj celjskega Klasja

Celje, 15. junija (STA) - Po štirih letih je končan stečaj celjskega Klasja, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa. Stečajni upravitelj Kristijan Anton Kontarščak pa je v izjavi za medije povedal, da je s potekom stečaja, predvsem z izkupičkom od prodaje premoženja, zelo zadovoljen. V stečajno maso se je namreč nateklo 9,3 milijona evrov.

Zaradi uspešne prodaje premoženja so ločitveni upniki Klasja dobili poplačanih skoraj 29 odstotkov svojih terjatev, prav vse terjatve so bile poplačane nekdanjim zaposlenim v Klasju, nekaj denarja pa so dobili tudi navadni upniki.

Kontarščaku ni uspelo prodati le večmilijonske terjatve do velenjskega podjetja Toming-Consulting, ki je prav tako v stečaju, pred propadom pa je bilo v lasti velenjskega poslovneža Tomaža Ročnika. Terjatev, ki se je med stečajem Klasja nekoliko znižala, je prevzela največja ločitvena upnica Družba za upravljanje terjatev bank.

Za pekarne, ki jih je Klasje imelo v Celju, Velenju, Rogaški Slatini in Hrastniku, je stečajni upravitelj moral občutno znižati prodajno ceno, veliko bolj uspešen pa je bil pri prodaji proizvodnega kompleksa na Hudinji. Že na prvi dražbi je namreč zanj iztržil tri milijone evrov, kar je skoraj dvakrat več od izklicne cene.

Ta kompleks sta kupili Perutnina Ptuj in družba Sapidum iz Portoroža, ki je za nekaj več kot milijon evrov kupila tudi proizvodnjo brezglutenskih izdelkov ter prevzela 27 zaposlenih. Kontarščaku zato zanje ni bilo treba zagotoviti odpravnine.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar