FinD - Novice - Amazon izrinil Google s prvega mesta najvrednejših blagovnih znamk
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.6.2019

Amazon izrinil Google s prvega mesta najvrednejših blagovnih znamk

London, 11. junija (STA) - Amazon je prevzel vodilno mesto v raziskavi najvrednejših znamk BrandZ Top 100 in s prestola izrinil tehnološkega velikana Google. Slednji je pristal na tretjem mestu, drugega pa je zadržal Apple. Znamka Amazon se je na letni ravni okrepila za 52 odstotkov na 315 milijard dolarjev (278,2 milijarde evrov), povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Amazon je leta 1994 v garaži ustanovil Jeff Bezos, podjetje s sedežem v Seattlu pa se je v nadaljnjih letih razvijalo zlasti zahvaljujoč pametnim naložbam in prevzemom. Danes po poročanju AFP Amazon z bogato ponudbo in dobrimi potrošniškimi storitvami ostaja pred konkurenco. V agenciji Kantar, ki izvaja raziskavo BrandZ Top 100, so še zapisali, da Amazon ne kaže znakov upočasnitve rasti.

Na prvih desetih mestih lestvice prevladujejo ameriška podjetja. Amazonu namreč sledita Apple (309,5 milijarde dolarjev) in Google (309 milijard dolarjev). Na četrtem, petem in šestem mestu po vrednosti blagovne znamke sledijo Microsoft (251 milijard dolarjev), Visa (178 milijard dolarjev) in Facebook (159 milijard dolarjev).

Na sedmo mesto se je iz devetega prebil kitajski gigant Alibaba (131,2 milijarde dolarjev), na osmem pa je kitajski internetni velikan Tencent (130,9 milijarde dolarjev). Na vse večji razvoj azijskih podjetij po poročanju AFP kaže dejstvo, da se je na lestvico 100 najvrednejših blagovnih znamk prebilo 23 azijskih, od tega 15 kitajskih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar