FinD - Novice - Veljati začela revidirana direktiva o pravicah delničarjev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.6.2019

Veljati začela revidirana direktiva o pravicah delničarjev

Bruselj, 10. junija (STA) - Z današnjim dnem je v veljavo stopila revidirana evropska direktiva o pravicah delničarjev. Po novih pravilih bodo morali institucionalni vlagatelji voditi pregledno strategijo naložb in sodelovanja ter razkriti, kako ob tem upoštevajo družbene in okoljske učinke, so sporočili iz Bruslja.

Nove zahteve veljajo tudi za svetovalce za glasovanje, ki institucionalnim vlagateljem svetujejo, kako glasovati na generalnih skupščinah podjetij. Pravila prinašajo tudi več preglednosti glede politike prejemkov v družbah in dejanskih prejemkov direktorjev.

V Evropski komisiji poudarjajo, da direktiva spodbuja bolj odgovorno lastništvo in odpravlja težave v upravljanju, ki so prispevale k nastanku finančne krize.

"Naučili smo se lekcij iz preteklosti. S popravljeno direktivo o pravicah delničarjev tlakujemo pot do bolj odgovornih investicijskih in korporativnih odločitev, ki so bolj osredotočene na dolgoročne dejavnike in ne le na kratkoročne finančne koristi," je dejala evropska komisarska za potrošnike Vera Jourova.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar