FinD - Novice - Članice EU v zmanjšanje upravnega bremena za prometni sektor
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.6.2019

Članice EU v zmanjšanje upravnega bremena za prometni sektor

Bruselj, 10. junija (STA) - Države članice EU so na svetu za promet potrdile splošni pristop glede predloga o elektronskih informacijah o prevozu blaga. Kot so sporočili iz Bruslja, bo dogovor zmanjšal upravno breme za prometni sektor. Z digitalizacijo naj bi prihranili do 102 milijona delovnih ur, ki jih logistični sektor letno porabi za upravne postopke, so dodali.

Po pojasnilih Evropske komisije bo dogovor omogočal boljši digitalni pretok informacij med prevozniki blaga in pristojnimi organi.

Evropska komisarka za promet Violeta Bulc je ob potrditvi splošnega pristopa držav članic glede predloga o elektronskih informacijah o prevozu blaga, ki ga je komisija predstavila maja lani, izpostavila, da bo ta znatno pripomogel k digitalizaciji logističnega sektorja in bo predstavljal pomemben korak na poti vizije nič papirja v prometu.

Ministri za promet držav EU so sprejeli tudi poročila o napredku glede dosjejev za racionalizacijo vseevropskih prometnih omrežij (TEN-T), uporabe najetih vozil za prevoz blaga, evrovinjet ter pravic potnikov v železniškem prometu.

Razpravljali so tudi o vprašanjih zmogljivosti in zamud v letalskem prometu ter sprejeli predlog o poenostavitvi in posodobitvi pravil o usposabljanju in certificiranju pomorščakov, so zapisali v Bruslju.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar