FinD - Novice - Televiziji po odločitvi ustavnega sodišča pridobili posnetek seje nadzornikov SDH iz leta 2015
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.6.2019

Televiziji po odločitvi ustavnega sodišča pridobili posnetek seje nadzornikov SDH iz leta 2015

Ljubljana, 07. junija (STA) - Televizija Slovenija in POP TV sta po odločitvi ustavnih sodnikov pridobila posnetek seje nadzornikov Slovenskega državnega holdinga (SDH) iz leta 2015, po kateri sta se z vrha SDH morala posloviti tedanja predsednik in član uprave Matej Pirc in Matej Runjak. Gre za prvi javno razkriti posnetek seje nadzornikov SDH doslej, poročata televiziji.

Televiziji sta za posnetek zaprosili po zakonu o dostopu do informacij javnega značaja, ker po njunem mnenju ni bilo jasno, kaj natanko se je na seji zgodilo. SDH je temu nasprotoval in sprva ni želel izpolniti odločbe informacijskega pooblaščenca, da morajo novinarjem posredovati posnetek, temveč so se pritožili najprej na upravno in nato še na ustavno sodišče, ki pa je na koncu pritrdilo novinarjem.

Po poročanju televizij je na posnetku slišati zgolj glas nekdanjega predsednika nadzornega sveta SDH Damjana Beliča, ki je prebral ugotovitveni sklep, da je Pircu in Runjaku prenehal mandat uprave ter da gre za redni iztek mandata. Nadzorniki so se sicer, kot izpostavljata televiziji, na omenjeni seji sestali v prostorih Beličevega podjetja in ne na SDH.

Na posnetku sicer, kot poroča POP TV, ni celotne seje nadzornikov upravljalca državnega premoženja, temveč le 14 minut. Belič posnetka za TV Slovenija ni želel komentirati, z objavo pa se ni strinjal, saj je menil, da bodo zaradi tega nadzorniki odslej bolj pazili, kaj govorijo na sejah.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar