FinD - Novice - Vlagatelji z različnimi odzivi na potezo ECB
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.6.2019

Vlagatelji z različnimi odzivi na potezo ECB

Frankfurt/London/Pariz, 06. junija (STA) - Svet Evropske centralne banke (ECB) je na današnji seji v luči nizke inflacije in šibkih gospodarskih obetov podaljšal pričakovano obdobje rekordno nizkih obrestnih mer v območju evra. Vlagatelji na evropskih borzah so se na to odzvali različno.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 se je v primerjavi s sredo znižal za 0,16 odstotka. Navzdol sta se obrnila tudi indeksa v Parizu in Frankfurtu. CAC 40 in DAX sta izgubila tretjino odstotka.

Optimistično se je zaključilo trgovanje na londonski borzi. FTSE 100 je pridobil pol odstotka. Podobno je bilo v Zürichu, kjer je indeks SMI dan končal 0,26 odstotka nad izhodiščem.

Na Dunaju je medtem indeks ATX zabeležil 0,61-odstotni padec, v Milanu je indeks FTSE MIB končal tik pod gladino.

V New Yorku se tečaji vrednostnih papirjev zvišujejo. Industrijski indeks Dow Jones je bil približno štiri ure pred koncem trgovanja 0,30 odstotka nad izhodiščem, širši indeks S&P 500 je doslej pridobil 0,11 odstotka, tehnološki indeks Nasdaq pa se giblje okoli izhodiščne vrednosti.

Na valutnih trgih se je evro v primerjavi z dolarjem nekoliko okrepil. Zanj je treba odšteti 1,1295 dolarja, medtem ko je bil v sredo v tem času vreden 1,1225 dolarja. ECB je danes referenčni tečaj evra danes postavila pri 1,1266 dolarja, v sredo pri 1,1257 dolarja.

Na naftnem trgu cene drsijo navzdol. Za 159-litrski sod teksaške nafte, ki bo dobavljena julija, je bilo treba na borzi v New Yorku popoldne po evropskem času odšteti 51,46 dolarja, kar je 22 centov manj kot v sredo. V Londonu so se avgustovske terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent doslej pocenile za 11 centov na 60,52 dolarja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar