FinD - Novice - Finančna podpora šestim projektom s področja podnebnih sprememb
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.6.2019

Finančna podpora šestim projektom s področja podnebnih sprememb

Ljubljana, 06. junija (STA) - Eko sklad je zaključil tretji razpis za sofinanciranje projektov nevladnih organizacij, ki delujejo na področju podnebnih sprememb. V njem je izbral šest projektov, ki bodo prejeli 550.000 evrov sredstev iz sklada za podnebne spremembe. Projekti so namenjeni informiranju za zmanjšanje obremenitev okolja.

Kot so danes sporočili iz Eko sklada, je namen razpisa, na katerega je prispelo 25 vlog, 23 so jih uvrstili v ocenjevanje, prek informiranja in ozaveščanja prispevati k zmanjšanju obremenitev okolja, blaženju in prilagajanju podnebnim spremembam ter trajnostnemu razvoju družbe s ciljem zmanjševanja emisij toplogrednih plinov ali izboljšanja kakovosti zraka.

Izbrani projekti so Zelena streha kot orodje za izboljšanje kakovosti bivanja v urbanih središčih Kulturnega društva Prostorož, Zagovorniki okolja za podnebje pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij, Dimenzioniranje e-pogonov za poklicne šole (invalidski vozički) Alpe Adria Green in Mednarodnega društva za varstvo okolja in narave.

Ob teh so izbrani projekti še Spremembe potovalnih navad kot del rešitve v boju proti podnebnim spremembam in onesnaženju zraka Mariborske kolesarske mreže, Ozaveščanje, izobraževanje in uvajanje merjenja odtisa CO2 v ekošole kot prispevek k blaženju in prilagajanju podnebnim spremembam Društva Doves - FEE Slovenia in Društva za okoljsko vzgojo Evrope v Sloveniji ter Izobraževanje izvajalcev Slovenskega združenja za trajnostno gradnjo - Green building council Slovenia.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar