FinD - Novice - Delnice Renaulta in Fiata uvodoma z velikimi padci
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.6.2019

Delnice Renaulta in Fiata uvodoma z velikimi padci

London/Frankfurt/Pariz, 06. junija (STA) - Na evropskih borzah danes največ pozornosti privlačijo delnice avtomobilskih proizvajalcev. Delnice Renaulta in Fiata so na borzah v Parizu in Milanu v začetku trgovanja utrpele velike padce, saj je vlagatelje razočarala novica, da je Fiat ponoči umaknil ponudbo za združitev s francoskim avtomobilskim proizvajalcem.

Delnice Renaulta so uvodoma v Parizu izgubile več kot sedem odstotkov, medtem ko so delnice Fiata padle za tri odstotke.

Indeksi na osrednjih borzah so sicer danes obarvani v zeleno. Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 se je zvišal za 0,41 odstotka. V Londonu je FTSE 100 pridobil 0,40 odstotka, v Parizu CAC 40 0,35 odstotka in v Frankfurtu DAX 0,24 odstotka.

Vrednost evra dopoldne raste. Nekaj pred 10. uro je bil na borzi v Frankfurtu vreden 1,123 dolarja, kar je 0,06 odstotka nad izhodiščem.

V Tokiu je osrednji indeks izgubil 0,01 odstotka, v Šanghaju pa je Sanghai Composite 1,17 odstotka pod izhodiščem. Hongkonški Hang Seng je pridobil 0,12 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar