FinD - Novice - Novo odločanje o gradbenem dovoljenju za novi Kolizej
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.6.2019

Novo odločanje o gradbenem dovoljenju za novi Kolizej

Ljubljana, 06. junija (STA) - Ministrstvo za okolje in prostor je po pritožbi kot drugostopenjski organ odpravilo gradbeno dovoljenje za stanovanjska objekta Vila in Palača Schellenburg na območju nekdanjega Kolizeja v Ljubljani. O dovoljenju bodo odločali na novo, in sicer v okviru integralnega postopka.

Kot so za časnik Delo povedali v ljubljanski upravni enoti, je bila na izdano gradbeno dovoljenje vložena pritožba, ministrstvo je pritožbi ugodilo in 23. aprila gradbeno dovoljenje, ki ga je upravna enota izdala v začetku marca, odpravilo ter zadevo vrnilo v odločanje upravni enoti "z napotilom, da bi moral upravni organ pri odločanju uporabiti predpis, veljaven v času odločanja, to je gradbeni zakon".

Po navedbah upravne enote gre v tem primeru za objekt z vplivi na okolje, za takšne gradnje pa novi zakon predvideva integralni postopek izdaje gradbenega dovoljenja in presoje vplivov na okolje. Zato je upravna enota odločanje odstopila ministrstvu, so za Delo povedali v upravni enoti.

Agencija za okolje je okoljevarstveno soglasje za sosesko Schellenburg že izdala, in sicer v začetku leta 2018 takratnemu investitorju Greenbay Tivoli.

V soseski, katere investitor je družba Ilag Tivoli, ki jo je v Sloveniji ustanovila avstrijska družba Industrieliegenschaftenverwaltung, je predvidenih skupno 127 luksuznih stanovanj, od tega 15 v Vili in 112 v Palači Schellenburg.

Večina stanovanj bo po napovedih večjih od 100 kvadratnih metrov, najmanjše bo merilo 62 kvadratnih metrov, sedem stanovanj bo imelo več kot 300 kvadratnih metrov, največje stanovanje bo merilo 400 kvadratnih metrov. Povprečna cena kvadratnega metra stanovanja naj bi se gibala med 5000 in 7000 evrov. V Palači Schellenburg so predvidena še restavracija, fitnes oziroma wellness, v kletnih prostorih pa bo tudi trgovina.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar