FinD - Novice - Cene nafte stabilne
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.6.2019

Cene nafte stabilne

Singapur, 06. junija (STA) - Cene nafte so se v današnjem jutranjem trgovanju ustalile. V zadnjih tednih se je nafta krepko pocenila, saj so vlagatelji negotovi, kako bodo trgovinski spori ZDA z nekaterimi državami, med njimi s Kitajsko, vplivali na konjunkturo in s tem na povpraševanje po nafti.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent, ki bo dobavljena avgusta, je bilo treba zjutraj po evropskem času odšteti 60,69 dolarja, kar je šest centov več kot ob koncu trgovanja v sredo. Teksaška lahka nafta za dobavo v juliju se je zvišala za tri cente na 51,72 dolarja, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Nafta se je od letošnjega cenovnega vrha, ki ga je dosegla v aprilu, pocenila za okoli 20 odstotkov. Glavni razlog so skrbi glede povpraševanja po nafti ob konjunkturnih tveganjih, med drugim trgovinskem sporu med ZDA in Kitajsko.

Te bojazni so okrepili podatki o zalogah v ZDA, ki so pokazali, da so se te znova zvišale. Rast zalog ni le posledica manjšega povpraševanja, ampak tudi večje ponudbe. Ameriška proizvodnja se je v zadnjem tednu zvišala na nov rekord, poroča dpa.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar