FinD - Novice - V Slovenski Bistrici o izzivih EU in prihodnosti podeželja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.6.2019

V Slovenski Bistrici o izzivih EU in prihodnosti podeželja

Slovenska Bistrica, 06. junija (STA) - Grad Slovenska Bistrica bo danes v sklopu projekta Evropske mreže za kohezijo in solidarnost na podeželju gostil mednarodno konferenco o izzivih Evropske unije in prihodnosti podeželja po letu 2020. Udeleženci se bodo posvetili vprašanjem, ki se tičejo razvoja in prihodnosti EU v splošnem in konkretnem primeru EU in Slovenije.

Med sodelujočimi na konferenci bodo evropski poslanec Franc Bogovič, sicer član odbora za regionalni razvoj in nadomestni član odbora za kmetijstvo, ki bo govoril o razvoju pametnih rešitev za evropsko podeželje, o perspektivah skupne kmetijske politike po letu 2020 pa bo govoril Franco Sotte iz italijanske univerze Politecnica delle Marche.

V nadaljevanju konference bo potekala še okrogla miza, na kateri bodo o izzivih na tem področju ob Bogoviču razpravljali še zaslužni profesor Univerze v Ljubljani in Bologni Rudi Rizman, predsednik Društva za razvoj slovenskega podeželja Aleš Zidar, Dimitrios Antoniadis iz grške Univerze Tesalija ter predstavniki kmetijskega ministrstva.

Med drugim bodo razpravljali o tem, koliko imamo pri kreiranju politike proste roke oz. koliko smo omejeni s strani EU, s katerimi izzivi se ta sooča danes in kaj jo čaka v prihodnje, pa tudi kakšni so vzroki in posledice evroskepticizma.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar