FinD - Novice - Ministrstvo za zdravje bo zagotovilo manjkajoči denar za ptujsko urgenco
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.6.2019

Ministrstvo za zdravje bo zagotovilo manjkajoči denar za ptujsko urgenco

Ljubljana, 05. junija (STA) - Gradnja ptujskega urgentnega centra bi se letos vendarle lahko začela. Ministrstvo za zdravje bo namreč v proračunu 2020/2021 za omenjeni projekt zagotovilo dodatna manjkajoča sredstva v višini 1,7 milijona evrov, so se predstavniki ministrstva, ptujske bolnišnice in tamkajšnjih lokalnih skupnosti dogovorili na današnjem sestanku.

Kot so še pojasnili na pristojnem ministrstvu, tako celotna vrednost investicije znaša okoli 5,1 milijona evrov. Ministrstvo je doslej zagotovilo dobrih 2,5 milijona evrov, Splošna bolnišnica Ptuj nekaj več kot 230.000 evrov, lokalne skupnosti 300.000 evrov, regijska podjetja pa v obliki donacij nekaj več kot 320.000 evrov.

S tem je zaprta finančna konstrukcija za gradnjo urgence, a so se zato na Ptuju za zdaj morali odreči gradnji še enega nadstropja, kamor so želeli umestiti nove prav tako potrebne prostore. Vendar to po besedah direktorice bolnišnice Anice Užmah vseeno ostaja njihov cilj, morda tudi že v času izvedbe projekta.

Kot je po današnjem sestanku Užmahova povedala za STA, so že pristopili k pripravi idejne zasnove za novi projekt, izbiri projektanta ter pripravi razpisne dokumentacije. To naj bi pripravili do jeseni, ko naj bi izvedli tudi razpis za izbiro izvajalca.

"V zimskih mesecih bi lahko izbrali izvajalca, takoj spomladi pa bi se lotili začetka gradnje," je časovnico v primeru, da ne bo nobenih zapletov, opisala Užmahova, ki je zadovoljna z izidom sestanka kljub racionalizirani verziji, medtem ko bo sam urgentni center takšen, kot so ga tudi načrtovali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar