FinD - Novice - Vodstvo OI sindikate obvestilo o novem načinu izplačevanja dežurstev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.6.2019

Vodstvo OI sindikate obvestilo o novem načinu izplačevanja dežurstev

Ljubljana, 05. junija (STA) - Generalna direktorica Onkološkega inštituta Zlata Štiblar Kisić je danes predstavnike reprezentativnih sindikatov na OI obvestila, da bo delo v dežurstvu vsem zaposlenim izplačano kot nadurno delo, kar so zahtevali zdravniki. Po današnjem dogovoru bo vodstvo OI do četrtka uveljavilo nov pravilnik o organizaciji neprekinjenega zdravstvenega varstva.

Predstavniki zdravniškega sindikata Fides so namreč 8. maja vodstvu Onkološkega inštituta (OI) Ljubljana predložili podpise 92 zdravnikov o preklicu soglasij za nadurno delo, naknadno sta jih nato dva umaknila. Zahtevali so, da bi se opravljanje dela v času dežurstva izplačevalo v višini nadur.

Vodstvo onkološkega inštituta je že v torek sporočilo, da so zahtevi ugodili, danes pa je Štiblar Kisićeva na sestanku s tem seznanila tudi predstavnike reprezentativnih sindikatov na OI.

Tako se bo po novem opravljanje dela v času neprekinjenega zdravstvenega varstva vsem zaposlenim (tudi medicinskim sestram ter drugim zdravstvenim delavcem) izplačevalo po njihovem dejanskem plačnem razredu in s polnimi dodatki za delo v manj ugodnem delovnem času, ne pa prepolovljeno kot do sedaj. V primeru, da bo pri zaposlenemu iz naslova zagotavljanja neprekinjenega zdravstvenega varstva presežen redni fond, se bo izplačalo opravljeno delo kot nadurno delo, so zapisali v skupni izjavi vodstva OI in sindikatov.

Na današnjem sestanku so tudi sklenili, da vodstvo OI najpozneje do četrtka s sindikati uskladi in uveljavi nov pravilnik o organizaciji neprekinjenega zdravstvenega varstva. Po uveljavitvi novega pravilnika bo Fides s tem seznanil vse zdravnike, ki so zaradi neustreznega plačila dežurstev podali preklice soglasij.

Več o dogovoru bodo Štiblar Kisićeva in predstavniki sindikatov povedali v današnji izjavi za javnost.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar