FinD - Novice - Francoski finančni minister napovedal postopek proti Ghosnu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.6.2019

Francoski finančni minister napovedal postopek proti Ghosnu

Pariz, 05. junija (STA) - Nekdanjemu prvemu možu Nissana in Renaulta Carlosu Ghosnu, ki so ga na Japonskem doletele že štiri obtožnice zaradi finančnih malverzacij, se pravosodni postopki obetajo tudi v Evropi. Zaradi vprašljivih izdatkov pri vodenju nizozemske krovne družbe zveze Renault-Nissan je ukrepanje napovedal francoski finančni minister Bruno Le Maire.

Notranja revizija v Renaultu je namreč po poročanju francoske tiskovne agencije AFP našla za 11 milijonov evrov vprašljivih izdatkov pri vodenju omenjene nizozemske krovne družbe strateške zveze med francoskim in japonskim avtomobilskim velikanom.

Z ugotovitvami se je v torek seznanil tudi Renaultov upravni odbor na seji, na kateri je primarno razpravljal o predlogu združitve z italijansko-ameriškim koncernom Fiat Chrysler.

Upravni odbor je pristojne v francoski družbi pozval, naj stopijo v stik s kolegi v Nissanu in pripravijo vse potrebno, za začetek postopka proti Ghosnu na Nizozemskem.

Francoski finančni minister Le Maire - Francija je s 15-odstotnim deležem daleč največji posamični lastnik Renaulta - je v pogovoru za televizijo BFMTV povedal, da bo država organom predala vso potrebno dokumentacijo in da "tožba bo".

Glede na to, da je država referenčni lastnik v Renaultu, je po ministrovih besedah njena naloga, da zagotovi dobro delovanje korporativnega upravljanja.

Nekdaj eden najbolj vplivnih vodilnih v avtomobilski industriji se sicer na Japonskem v povezavi z vodenjem Nissana sooča s štirimi obtožnicami. Japonski tožilci ga obtožujejo vrste finančnih malverzacij, s katerimi naj bi se okoristil.

Ghosn je bil prvič aretiran 19. novembra, ko je z zasebnim letalom pristal na tokijskem letališču. Od konca aprila na sojenje čaka na prostosti, saj mu je sodišče odobrilo varščino.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar