FinD - Novice - Evropske borze v zelenem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.6.2019

Evropske borze v zelenem

London/Frankfurt/Pariz, 05. junija (STA) - Indeksi na osrednjih evropskih borzah so po prvi uri današnjega trgovanja v zelenem območju. Po eni strani na vlagatelje pozitivno vpliva pripravljenost ameriške centralne banke za znižanje obrestnih mer v primeru poslabšanja gospodarskih obetov, obenem pa na trgu ne manjka skrbi in negotovosti. Trgi pogledujejo tudi proti četrtkovi seji sveta ECB.

Indeks najpomembnejših podjetij Eurostoxx 50 je bil okoli 10. ure 0,60 odstotka nad izhodiščem.

V Frankfurtu je indeks DAX 0,46 odstotka nad izhodiščno ravnjo, v Parizu indeks CAC 40 pridobiva 0,69 odstotka in v Londonu FTSE 100 0,44 odstotka.

Medtem ko na borzne trge pozitivno vplivajo torkove izjave vodilnih v ameriški centralni banki Federal Reserve (Fed), da je Fed pripravljen ob občutnem poslabšanju gospodarskih obetov znova začeti zniževati obrestne mere, pa po drugi strani ne manjka zaskrbljenosti zaradi trgovinskih napetosti, v katerih središču so ZDA, in njihovega negativnega učinka na svetovno gospodarsko rast.

V svoje napovedi globalne rasti je tako v torek zvečer zarezala Svetovna banka.

Precej slabši so tudi obeti za rast gospodarstva v evrskem območju in trgi pogledujejo proti svetu ECB, ki bo v četrtek zasedal v litovski prestolnici Vilnius. Vlagatelji pričakujejo, kaj bodo v osrednjem organu denarne politike območja skupne valute napovedali ali nakazali v luči šibkejših gospodarskih obetov in spet nižje inflacije.

Zrasli so po večini tudi tečaji na azijskih borzah. Tokijski Nikkei je pridobil 1,80 odstotka. V Hongkongu je indeks Hang Seng pridobil 0,48 odstotka, v Šanghaju pa je indeks Shanghai Composite zdrsnil za minimalnih 0,03 odstotka.

V Južni Koreji je osrednji borzni indeks Kospi ostal na izhodiščni ravni, indeks borze v Avstraliji All Ordinaries pa se je okrepil za 0,42 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar