FinD - Novice - Tesla emisijske kupone prodajal GM in Fiat Chryslerju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.6.2019

Tesla emisijske kupone prodajal GM in Fiat Chryslerju

New York, 04. junija (STA) - Avtomobilska proizvajalca General Motors (GM) in Fiat Chrysler sta od proizvajalca električnih vozil Tesla več let kupovala emisijske kupone, s katerimi sta lahko prodala več okolju manj prijaznih vozil, poročajo ameriški mediji. Tesla naj bi s prodajo kuponov od leta 2010 zaslužila skupno skoraj dve milijardi dolarjev (1,76 milijarde evrov).

GM in Fiat Chrysler sta kupone po navedbah agencije Bloomberg kupovala za potrebe poslovanja v zvezni državi Delaware. Takšna ureditev namreč v ZDA ne obstaja na zvezni ravni, temveč le v nekaterih posameznih državah.

Podjetji sta početje razkrili v začetku leta, gre pa za prvo priznanje katerega od avtomobilskih proizvajalcev, da je s pomočjo Teslinih emisijskih kuponov zadostil strožjim ameriškim standardom glede izpustov.

V GM so za Bloomberg navedli, da so kupone kupovali z namenom zavarovati se pred "prihodnjimi regulatornimi negotovostmi". Pri Fiat Chryslerju pa so kupovanje utemeljili s hitrejšim zaostrovanjem zakonodaje od rasti povpraševanja po električnih avtomobilih. Tesla zadeve še ni komentiral.

GM in Fiat Chrysler sta v ZDA najuspešnejša pri prodaji velikih terencev in poltovornjakov, ki zaradi potratnih motorjev proizvedejo nadpovprečno veliko škodljivih izpustov. Posledično je pri njihovi proizvodnji in prodaji težko zadostiti okoljskim standardom.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar