FinD - Novice - Noben ponudnik za nakup upravne stavbe Aera ni dopolnil ponudbe
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.6.2019

Noben ponudnik za nakup upravne stavbe Aera ni dopolnil ponudbe

Celje, 04. junija (STA) - Noben izmed treh ponudnikov za nakup upravne stavbe celjskega Aera v stečaju do minulega petka ni dopolnil svoje ponudbe, k čemur jih je pozvala stečajna upraviteljica družbe Alenka Gril. Slaba banka se bo zdaj kot ločitvena upnica odločila, ali bo sprejela katero izmed prispelih ponudb ali ne, je danes za STA povedala Grilova.

Ponudbo so oddali ljubljanski Kaldor, ki je za upravno stavbo in opremo ponudil nekaj manj kot 46.000 evrov, celjski AC FRI-Mobil, ki je lani kupil skladišče gotovih izdelkov in opremo v skladišču za 680.000 evrov in je v tem postopku ponudil 660.000 evrov, ter podjetje FIŠ z Gomilskega, ki je ponudilo 265.000 evrov.

Ponudbo je oddalo tudi podjetje Ekosan iz Poljčan, a le za dve posamezni parceli, in ne za celotno premoženje, zato je njegova ponudba neveljavna.

Grilovi na lanski septembrski dražbi ni uspelo prodati upravne stavbe s pripadajočimi parkirišči in zelenicami. Izklicno ceno je Grilova takrat postavila pri 1,44 milijona evrov.

Oktobra lani je Grilova skušala prodati 100-odstotni delež v družbi Aero Beograd po izklicni ceni nekaj več kot dva milijona evrov. En ponudnik je ponudil 300.000 evrov, ker je bila njegova ponudba prenizka, je Grilova odstopila od prodaje. Pred naslednjo prodajo bo upravnica znova preverila dejansko stanje te nepremičnine.

Prav tako Grilovi še ni uspelo prodati 49-odstotnega deleža v družbi Aero Skopje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar