FinD - Novice - Revizija pokazala, da so podatki o lanskem poslovanju šempetrske bolnišnice pravilni
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.6.2019

Revizija pokazala, da so podatki o lanskem poslovanju šempetrske bolnišnice pravilni

Šempeter pri Gorici, 03. junija (STA) - Na današnji seji sveta zavoda šempetrske bolnišnice so se svetniki seznanili z ugotovitvami revizije, ki je pregledala poročilo o poslovanju bolnišnice v letu 2018. Zanjo so se odločili, saj so nekateri med njimi menili, da je izguba bolnišnice višja, kot je bilo prikazano. Revizija je ugotovila, da so podatki o 5,6 milijona evrov izgube pravilni.

"Kar je za svet zavoda najpomembnejše in ključno, je to, da so podatki iz letnega poročila o poslovanju iz leta 2018, kar se tiče izgube, verodostojni. Izguba je konec lanskega leta znašala 5,6 milijona evrov, tako kot je bilo v letnem poročilo tudi zapisano," je po seji za STA povedala predsednica sveta zavoda Anita Manfreda.

Načrtovana izguba konec lanskega leta po finančnem načrtu je bila sicer 3,8 milijona evrov, vendar jim tega zastavljenega cilja ni uspelo doseči.

Znotraj postopka je po besedah Manfrede revizija sicer pokazal na nekatere manjše nepravilnosti oziroma priporočila, kaj bi bilo potrebno popraviti.

"Svet zavoda je ob koncu sprejel odločitev, da letno poročilo, ki naj bi ga danes potrdili, odložimo še do naslednje seje. Tako smo dali vodstvu bolnišnice možnost, da v letno poročilo vnese popravke skladno s priporočili revizijske družbe. Tako letno poročilo bomo potem potrdili na naslednji seji predvidoma v mesecu juliju," je še dejala predsednica sveta bolnišnice.

Tudi letos naj bi šempetrska bolnišnica ob koncu leta imela še izgubo, predvidoma naj bi po sprejetem letnem planu dela znašala 1,8 milijona evrov. Ministrstvo za zdravje je v sanacijskem načrtu za šempetrsko bolnišnico sicer predvidelo, da izgube ne bi bilo, vendar je to po mnenju Anite Manfrede težko doseči.

"Danes smo obravnavali tudi poslovanje bolnišnice v prvih štirih mesecih in dejansko je ugotovljena izguba približno 1,4 milijona evrov. Vsem se nam je zdelo nerealno sprejemati nek finančni načrt uravnotežen z ničlo in se zato dejansko nismo odločili in potrdili obstoječi finančni načrt s predvideno izgubo 1,8 milijone evrov," je dejala.

Drugače pa je z likvidnostjo poslovanja, tu je izgube za osem milijonov evrov, vendar se ta številka v zadnjih mesecih dni ni spremenila. Po besedah direktorja bolnišnice Stanislava Rijavca so nekateri upniki, ki čakajo na poplačilo, že počasi nestrpni, vendar zaenkrat obvladujejo situacijo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar