FinD - Novice - Slovenski podjetnik leta 2019 je postojnski podjetnik Marjan Batagelj
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.6.2019

Slovenski podjetnik leta 2019 je postojnski podjetnik Marjan Batagelj

Portorož, 01. junija (STA) - Na kongresu podjetnikov Slovenije so v petek v Portorožu podelili naziv Slovenski podjetnik leta. To je letos postal prvi mož družbe Postojnska jama Marjan Batagelj. Poleg njega sta se za ta naziv sicer potegovala še lastnik podjetja Kronoterm Bogdan Kronovšek in Tomaž Lah iz podjetja Nektar Natura, so sporočili organizatorji.

Batagelj je leto pred osamosvojitvijo Slovenije ustanovil podjetje Batagelj & Co., specializirano za gospodinjske sesalnike. Leta 2010 je prevzel podjetje, ki upravlja s Postojnsko jamo, zdaj pa je tudi predsednik uprave tega podjetja.

"Zaradi izjemnega prispevka k slovenskemu podjetništvu, izkazane inovativnosti in kreativnosti ter zavezanosti podjetniški etiki in morali, je postal Slovenski podjetnik leta 2019. Leta 2014 je bil pobudnik in ustanovitelj nove inovativne organizacije slovenskih podjetij, SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, katerega predsednik je. Pravi da prisega na pregovor 'kar daš, to boš žel' in Marjan Batagelj je dobro sejal, saj je njegova podjetniška žetev izjemna," so v obrazložitvi zaposali organizatorji.

Lani je nagrado prejel prvi mož Studia Moderna Sandi Češko, predlani pa Mirko Strašek iz KLS Ljubno.

Na dvodnevnem kongresu v Portorožu, ki se končuje danes, sicer več kot 30 slovenskih podjetnikov prenaša svoje izkušnje in podjetniške prakse na udeležence. Podjetniki razpravljajo predvsem o izzivih internacionalizacije, učinkovitem vodenju, tehnoloških trendih ter izzivih družinskih podjetij.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar