FinD - Novice - Evropske borze okrevajo po padcih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.5.2019

Evropske borze okrevajo po padcih

Frankfurt, 24. maja (STA) - Evropske borze danes okrevajo po večdnevnih padcih, ki jih je povzročila zaskrbljenost zaradi zaostrovanja trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko. Vlagatelji sicer ostajajo previdni. Na borzi v Frankfurtu pridobiva tudi evro.

Razpoloženje na borznem parketu se je nekoliko izboljšalo, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump dejal, da obstajajo dobre možnosti, da bo Washington dosegel dogovor s Pekingom in bo trgovinski konflikt zaključen. Kot je dodal, bi bil lahko v trgovinski sporazum vključen tudi kitajski tehnološki velikan Huawei.

ZDA so namreč prejšnji teden prepovedale poslovanje s tujimi telekomunikacijskimi podjetji, ki predstavljajo tveganje za nacionalno varnost ZDA, kar bi najbolj prizadelo Huawei, zato se je začelo špekulirati o tehnološki hladni vojni med največjima gospodarstvoma na svetu.

Indeks najpomembnejših podjetij Eurostoxx 50 je bil okoli 10.30 na ravni 3358 točk, kar je 0,94 odstotka več kot ob koncu četrtkovega trgovanja.

Indeks DAX na borzi v Frankfurtu je doslej poskočil za 0,93 odstotka, pariški CAC 40 in londonski FTSE 100 pa sta porasla za 0,84 oz. 0,72 odstotka. Züriški SMI trenutno pridobiva 0,61 odstotka, milanski FTSE Mib 1,24 odstotka, dunajski ATX pa 0,67 odstotka.

Evro na borzi v Frankfurtu beleži 0,06-odstotno rast. Trenutno je treba za skupno evropsko valuto odšteti 1,1191 dolarja.

Azijske borze so sklenile brez enotne smeri. Tokijski indeks Nikkei je nazadoval za 0,16 odstotka, šanghajski osrednji indeks pa je šel navzgor za malenkostnih 0,02 odstotka. Hongkonški indeks Hang Seng je medtem porasel za 0,34 odstotka. Seulski Kospi se je znižal za 0,69 odstotka, All Ordinaries pa za 0,59 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar