FinD - Novice - Delničarji Krke v začetku julija o predlogu delitve dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.5.2019

Delničarji Krke v začetku julija o predlogu delitve dobička

Novo mesto, 24. maja (STA) - Delničarji Krke bodo na skupščini, sklicani za 4. julij, odločali o predlogu delitve bilančnega dobička za lani. Po njem bi za dividende namenili 101,8 milijona evrov oz. 3,20 evra bruto na delnico, kar v primerjavi z lansko dividendo predstavlja 10,3-odstotno povečanje.

Od bilančnega dobička v višini 189,5 milijona evrov bi po predlogu za druge rezerve iz dobička namenili 43,8 milijona evrov, prav toliko bi prenesli v naslednje leto, je družba danes objavila prek spletne strani Ljubljanske borze.

Delničarji se bodo seznanili s tem, da je Hans-Helmut Fabry sredi marca odstopil s funkcije člana nadzornega sveta in glasovali o tem, da za članico nadzornega sveta z začetkom julija za pet let izvolijo Mojca Osolnik Videmšek.

Skupščina se bo seznanila še s tem, da je svet delavcev družbe sredi februarja kot predstavnike delavcev v nadzorni svet za pet let od sredine julija izvolil Tomaža Severja, Franca Šaška in Matejo Vrečer, še izhaja iz današnje objave sklica skupščine.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar