FinD - Novice - Skupina Podravka z rekordnim prvim četrtletjem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.4.2019

Skupina Podravka z rekordnim prvim četrtletjem

Zagreb/Koprivnica, 30. aprila (STA) - Hrvaška Podravka Grupa, ki ima v lasti tudi družbo Žito, je v prvih treh mesecih leta ustvarila rekordnih 80,1 milijona kun (nekaj manj kot 11 milijonov evrov) čistega dobička, kar je 14,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani, je podjetje objavilo prek zagrebške borze. Prvič v prvem četrtletju leta so presegli tudi milijardo kun prihodkov.

Prihodki so bili glede na enako obdobje lani višji za 2,9 odstotka in so dosegli 1,02 milijarde kun (skoraj 138 milijonov evrov), so danes sporočili iz družbe s sedežem v Koprivnici. Poudarili so, da je krepitev prihodkov in dobička posledica organske rasti.

Kot so izpostavili, so dosegli "najvišji dobiček iz poslovanja v prvem trimesečju v dolgoletni zgodovini Podravke". Skupina je rast dobičkonosnosti zabeležila v obeh osrednjih segmentih poslovanja, prehrani in farmacevtiki. Več je prispeval prehranski segment, ki je dosegel 815,5 milijona kun prihodkov, kar je bilo za 3,3 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

V zahodni Evropi in čezoceanskih regijah so zabeležili največjo relativno rast prihodkov od prodaje. Povečali so se za 16,8 odstotka na 118,8 milijona kun. V jadranski regiji, ki je najbolj pomembna v okviru skupine, so se prihodki povečali za 3,7 odstotka ali na 703,5 milijona kun.

Letos je uprava osredotočena na tradicionalne trge, na katerih je skupina že uveljavljeni proizvajalec, pa tudi na vlaganja v nadaljevanje razvoja lastnih blagovnih znamk in inovativnih izdelkov ter na izboljšanje učinkovitosti upravljanja s stroški.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar