FinD - Novice - Nafta še cenejša
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.4.2019

Nafta še cenejša

Ljubljana, 30. aprila (STA) - Cene surove nafte tudi danes drsijo navzdol. Na trgu še vedno odmeva poziv ameriškega predsednika Donalda Trumpa k povečanju proizvodnje črnega zlata, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent, ki bo dobavljena junija, je bilo treba zjutraj po evropskem času odšteti 71,76 dolarja, kar je 28 centov manj kot v ponedeljek. Cena zahodnoteksaške nafte za dobavo v juniju se je medtem znižala za 11 centov na 63,39 dolarja.

Cene nafte so pod pritiskom že nekaj dni, glavni dejavnik pa so Trumpovi komentarji. Po njegovih pojasnilih se ZDA in ostale večje proizvajalke nafte strinjajo, da se na trgu načrpa premalo nafte. V nekaterih medijih sicer ugibajo, če je do teh pogovorov dejansko prišlo.

Naftni kartel Opec in nekateri druge države proizvajalke, kot je npr. Rusija, namreč že nekaj časa krčijo proizvodnjo, k čemur so se zavezale v skupnih pogovorih, cilj tega pa je podpreti rast cen črnega zlata. Trump je do ravnanja kartela kritičen že ves čas.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar