FinD - Novice - Z OECD do smernic za učinkovitejši sistem javnega naročanja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.4.2019

Z OECD do smernic za učinkovitejši sistem javnega naročanja

Ljubljana, 26. aprila (STA) - V Sloveniji se je ta teden mudila skupina strokovnjakov OECD, ki je v sodelovanju z ministrstvom za javno upravo začela izvajati projekt pregleda sistema javnega naročanja. Projekt se bo nadaljeval z misijo OECD v začetku julija, ko bodo na voljo prve ugotovitve, so danes sporočili z ministrstva.

Cilj tokratne misije Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) je bil pridobiti vpogled v sistem s strani vseh ključnih deležnikov. V poglobljenih intervjujih z OECD se je zvrstilo 35 predstavnikov slovenskega gospodarstva in državnih institucij. Pridobljene informacije bodo podlaga za oblikovanje smernic in inovativnih pristopov za učinkovitejši sistem javnega naročanja.

V okviru projekta OECD bodo poenostavili ter vplivali na časovno in finančno komponento v postopkih javnega naročanja. "Na ministrstvu za javno upravo menimo, da je projekt pomemben ne le z vidika sistematičnega urejanja sistema javnega naročanja v Sloveniji, temveč v širšem evropskem prostoru, saj je zakonodajni okvir v vseh državah praktično enak," so zapisali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar