FinD - Novice - DZ o novelah zakonov o množičnem vrednotenju nepremičnin in o evidentiranju nepremičnin po nujnem postopku
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.4.2019

DZ o novelah zakonov o množičnem vrednotenju nepremičnin in o evidentiranju nepremičnin po nujnem postopku

Ljubljana, 25. aprila (STA) - Kolegij predsednika DZ je danes pritrdil predlogu vlade, naj DZ noveli zakonov o množičnem vrednotenju nepremičnin in o evidentiranju nepremičnin obravnava po nujnem postopku. Za razliko od koalicijskih strank se z nujnim postopkom niso strinjali v SDS, NSi in SNS, saj gre po njihovem mnenju za pomembni noveli, ki terjata redno obravnavo.

Vlada je na seji pred tednom dni potrdila predloga novel zakonov o množičnem vrednotenju nepremičnin in o evidentiranju nepremičnin. Z njima se rok za izvedbo množičnega vrednotenja z letošnjega poletja zamika na konec marca prihodnje leto, saj geodetska uprava potrebuje dodaten čas za pripravo modelov vrednotenja.

Obvestila o novih vrednostih bi tako lastniki nepremičnin prejeli v aprilu 2020. Takrat bi lahko tudi začeli postopke za uveljavljenje posebnih okoliščin za posamezno nepremičnino.

Sistem množičnega vrednotenja je bil prenovljen z novim zakonom, ki je začel veljati januarja lani in s katerim so želeli pred novim ciklom splošnega vrednotenja nepremičnin odpraviti pomanjkljivosti v prejšnjem zakonu, na katere je leta 2013 opozorilo ustavno sodišče.

V zvezi z davkom na nepremičnine so na ministrstvu za finance pred časom pojasnili, da še pripravljajo pravne podlage. S skupino pravnih strokovnjakov proučujejo pravno sprejemljive rešitve, obenem usklajujejo tudi nekatera bistvena strokovna vprašanja, kot so način določitve davčne osnove in primerne davčne stopnje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar