FinD - Novice - Alta Skladi odslej pod okriljem skupine Triglav
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.4.2019

Alta Skladi odslej pod okriljem skupine Triglav

Ljubljana, 24. aprila (STA) - Družba za upravljanje Triglav Skladi je od danes uradno lastnica družbe Alta Skladi. Skupina Triglav tako z obema družbama za upravljanje postaja vodilni ponudnik vzajemnih skladov na slovenskem trgu s 34-odstotnim tržnim deležem, so danes sporočili iz Triglava.

Pogodbi za prodajo borzno-finančne skupine Alta sta bili podpisani lansko jesen - Alto Invest, borznoposredniški del skupine, je kupila avstrijska BKS banka, Alta Sklade pa družba Triglav Skladi, hčerinska družba Zavarovalnice Triglav. Ta pogodba je bila sklenjena z odložnimi pogoji, povezanimi s pridobitvijo soglasij regulatornih organov, ki so sedaj uspešno izpolnjeni, so navedli v družbi.

Skupina Triglav je s tem okrepila položaj med slovenskimi upravljalci premoženja. V 36 vzajemnih skladih upravlja več kot 930 milijonov evrov premoženja, sredstva v upravljanju skupaj s sredstvi v storitvi individualnega upravljanja premoženja pa znašajo blizu ene milijarde evrov. Storitve odslej ponuja več kot 120.000 strankam.

Kot so septembra lani navedli v skupini Triglav, je nakup Alta Skladov skladen z usmeritvijo skupine v strateškem obdobju do 2020, v katerem nadaljuje krepitev dejavnosti upravljanja premoženja, ki je poleg zavarovalništva njihov drugi ključni steber. "Večji obseg sredstev v upravljanju, širši krog strank in sinergijski učinki so podlaga za nadaljnji uspešen razvoj te dejavnosti," so danes zapisali v Triglavu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar