FinD - Novice - Hrvati med velikonočnimi prazniki našteli skoraj še enkrat več turistov kot lani
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.4.2019

Hrvati med velikonočnimi prazniki našteli skoraj še enkrat več turistov kot lani

Zagreb, 24. aprila (STA) - Na Hrvaškem so v štirih velikonočnih prazničnih dneh našteli nekaj manj kot 180.000 prihodov turistov, kar je 80 odstotkov več kot lani. Skupaj so zabeležili skoraj 567.000 nočitev, kar v primerjavi z lanskimi velikonočni prazniki predstavlja 90-odstotno rast. Največ nočitev so ustvarili Nemci, sledili pa so Italijani, Avstrijci in Slovenci.

Nemški turisti so med velikonočnimi prazniki na Hrvaškem ustvarili 124.299 prenočitev. Sledili so Italijani z 58.205 nočitvami, Avstrijci z 48.975 in Slovenci s 33.136 nočitvami, je danes objavila hrvaška turistična skupnost (HTZ).

Največ prenočitev so zabeležili v hrvaški Istri in Kvarnerju, in sicer 53 odstotkov vseh. Med mesti so največ prenočitev našteli v Dubrovniku, in sicer nekaj manj kot 54.000, sledili so Poreč, Rovinj, Zagreb in Split.

Več kot polovico prenočitev so turisti ustvarili v hotelih, petino v zasebnih apartmajih, 16 odstotkov pa v kampih.

Direktor HTZ Kristjan Staničić je poudaril, da so letošnji velikonočni prazniki prišli nekoliko pozneje kot lani in so še okrepili že siceršnjo aprilsko turistično rast. Ta mesec so pri južnih sosedih zabeležili 32 odstotkov več prihodkov in prenočitev kot v primerljivem lanskem aprilskem obdobju, so sporočili iz HTZ.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar