FinD - Novice - Gortanovo vodenje Intereurope podaljšano še za dve leti
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.4.2019

Gortanovo vodenje Intereurope podaljšano še za dve leti

Koper, 23. aprila (STA) - Nadzorni svet koprske logistične družbe Intereuropa, ki je sodeč po informacijah v medijih pred menjavo lastništva, je minulo sredo dosedanjega predsednika uprave Ernesta Gortana znova imenoval za prvega moža družbe. Gortanu, ki je na čelu logista že od junija 2009, so tokrat nadzorniki podelili dveletni mandat.

Gortanov tretji mandat na vodilni funkciji v podjetju se bo začel 11. junija 2019, so iz Intereurope sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Gortan se je na položaj predsednika uprave zavihtel junija 2009 ter je bdel nad uspešno finančno in poslovno sanacijo podjetja, ki se je zaradi krize znašlo v finančnih težavah in zato tudi pristalo v rokah bank upnic.

Te so v zadnjih letih iskale novega lastnika za Intereuropo. Medtem ko prvi poskus ni uspel, pa je bil drugi očitno uspešen.

Sodeč po informacijah v medijih je tako Pošta Slovenije z bankami lastnicami dosegla dogovor o nakupu nekaj več kot 72-odstotnega deleža logistične skupine iz Kopra, za katero naj bi se v zaključni fazi prodajnega postopka potegovala še britanska logistična družba Xpediator.

Delež v omenjeni logistični družbi skupaj prodajajo državna SID banka in NLB, kjer ima država prav tako lastniški delež, ter Gorenjska banka, SKB banka in banka Intesa Sanpaolo. Po pisanju portala Siol naj bi Pošta za vstop v lastništvo bankam skupaj z dolgovi Intereurope plačala okoli 100 milijonov evrov.

Posel naj bi bil dokončno zaključen v prihodnjih mesecih, z njim pa bi nastala velika državna logistična skupina.

Skupina Intereuropa je sicer lani po nerevidiranih podatkih ustvarila 4,7 milijona evrov čistega dobička, potem ko je imela predlani nekaj manj kot dva milijona evrov čiste izgube. Prihodki od prodaje so porasli za sedem odstotkov na 160,4 milijona evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar