FinD - Novice - Najugodnejšo ponudbo za širitev terminala na Brniku podalo podjetje GIC Gradnje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.4.2019

Najugodnejšo ponudbo za širitev terminala na Brniku podalo podjetje GIC Gradnje

Brnik, 23. aprila (STA) - Fraport Slovenija je v petek zaključil pogajanja z vsemi šestimi ponudniki za dograditev potniškega terminala na ljubljanskem letališču. Najnižja dosežena cena je bila 17,273 milijona evrov, podal pa jo je ponudnik GIC Gradnje. Odločitev o izboru naj bi Fraport objavil predvidoma v dveh tednih.

Kot so za STA pojasnili v Fraportu Slovenija, bodo odločitev o oddaji naročila sprejeli predvidoma v naslednjih 14 dneh, in sicer po izvedbi internih postopkov in v skladu z zakonom. Potem pa bo stekel še rok, v katerem imajo neizbrani izvajalci možnost pritožbe na izbor.

Medtem ko odločitev Fraporta Slovenija še ni uradna, pa so se v podjetju GIC Gradnje prek Facebook profila že pohvalili, da so zmagali na razpisu za izgradnjo letališkega terminala za potniški promet.

Osnovna dejavnost podjetja GIC Gradnje iz Rogaške Slatine je gradbeništvo. Podjetje gradi poslovne, gospodarske, industrijske in turistične objekte, izvaja sanacije in adaptacije ter obnavlja kulturno dediščino. Gradi tudi komunalno infrastrukturo in ceste.

Podjetje je v skoraj 30 letih izvedlo več tisoč projektov, razširitev potniškega terminala na brniškem letališču pa bo glede na reference, navedene na spletni strani podjetja, eden njihovih največjih projektov.

Fraport Slovenija se je januarja letos na podlagi odločitve državne revizijske komisije, ki je ugodila pritožbam na izbiro izvajalca del za gradnjo druge cevi avtocestnega predora Karavanke, odločil za ponovitev razpisa, da ne bi tudi razpis za terminal padel podobno kot razpis za karavanški predor.

Na ponovljen razpis se je marca prijavilo istih šest ponudnikov. Po končanem izboru v Fraportu Slovenija upajo naj čimprejšnjo pravnomočnost izbora in začetek gradnje, ki naj bi bila predvidoma končana pred koncem leta 2020, nove prostore pa naj bi odprli pred glavno sezono 2021, ko bo Slovenija predsedovala Svetu EU.

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana bo s širitvijo terminala na voljo več kot 10.000 kvadratnih metrov novih površin, na katerih bosta nova odhodna hala in prostor za opravljanje varnostnih pregledov, saj je obstoječi zelo majhen in ne omogoča širitve, medtem ko je letališče lani zabeležilo rekordnih 1,812 milijona potnikov. Nova bo tudi komercialna ponudba na področju trgovin in gostinstva. Prav tako bo zagotovljen večji poslovni salon.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar