FinD - Novice - O razbremenitvi regresa danes še odbor za finance
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.4.2019

O razbremenitvi regresa danes še odbor za finance

Ljubljana, 24. aprila (STA) - Potem ko se je prejšnji teden s predlogom za razbremenitev regresa davkov in prispevkov seznanil odbor DZ za delo, ga ima danes na dnevnem redu še odbor DZ za finance. Za njegovo uveljavitev so namreč potrebne spremembe dveh zakonov, ki jih bo DZ potrjeval na izredni seji v četrtek.

Razbremenitev regresa za letni dopust je del predloga davčnih sprememb, s katerimi želi vlada razbremeniti delo in posledično z višjo potrošnjo podpreti gospodarsko rast. Na drugi strani bi izpad delno pokrili z višjo obdavčitvijo kapitala in boljšim pobiranjem davkov. Medtem ko namerava glavnino predlogov uveljaviti z letom 2020, glede sprememb pri regresu predlaga uveljavitev že letos.

Po predlogu delodajalcem za regres v višini do sto odstotkov povprečne plače ne bo treba obračunati prispevkov za socialno varnost, za kar so potrebne spremembe zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, kot tudi ne dohodnine, za kar so potrebne spremembe zakona o dohodnini. Predlog novele zakona o dohodnini imajo danes na dnevnem redu seje člani odbora DZ za finance, predlog novele zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju pa so prejšnji teden že potrdili člani odbora DZ za delo.

S sprejemom se mudi, saj bodo spremembe po predlogu veljale že za leto 2019, zato je za četrtek sklicana izredna seja DZ. Za letošnji regres, ki je bil oz. bo izplačan pred uveljavitvijo zakonskih sprememb, bodo obračunani prispevki zaposlenega in delodajalca povrnjeni.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar