FinD - Novice - V primeru nesprejetja kompetenc v zdravstveni negi do 18. maja sindikat zagrozil s sindikalnimi aktivnostmi
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.4.2019

V primeru nesprejetja kompetenc v zdravstveni negi do 18. maja sindikat zagrozil s sindikalnimi aktivnostmi

Ljubljana, 18. aprila (STA) - Če dokument o poklicnih aktivnostih in kompetencah v zdravstveni in babiški negi ne bo sprejet do 18. maja, bodo v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije začeli zaostrovati sindikalne aktivnosti, ki lahko privedejo tudi do stavke.

Kot je za STA pojasnil generalni sekretar sindikata Marjan Meglič, so namreč takšen sklep sprejeli na današnji redni letni skupščini.

Ministrstvo za zdravje bi sicer moralo v skladu z novelo zakona o zdravstveni dejavnosti dokument o aktivnostih in kompetencah potrditi že do sredine lanskega leta. Zamujen pa je tudi že rok, ki so ga konec lanskega leta predvideli v stavkovnem sporazumu.

Marca se je znova zapletlo, ker so zbornica in sindikati vztrajali pri dokumentu, ki ga je pripravil razširjeni strokovni kolegij za zdravstveno in babiško nego, ta pa za ministrstvo ni bil sprejemljiv.

Novi minister za zdravje Aleš Šabeder se je nato prejšnji teden s predstavniki zaposlenih v zdravstveni negi dogovoril o novem roku. Kot je razkril na seji parlamentarnega odbora za zdravstvo, naj bi dokument uskladili do konca tega meseca. Člani odbora pa so se nato odločili, da ministru dajo še kakšen dan več in ga pozvali, naj soglasje k usklajenemu besedilu poklicnih aktivnosti in kompetenc v zdravstveni in babiški negi poda do 18. maja.

Takšen rok zdaj postavlja tudi Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije, ki sicer v usklajevanjih dokumenta ne sodeluje. V teh so namreč udeleženi predstavniki ministrstva in stroke zdravstvene nege, brez sindikalnih predstavnikov. Po Megličevih besedah pa v sindikatu pričakujejo, da bodo s potekom teh usklajevanj seznanjeni v prihodnjem tednu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar