FinD - Novice - Vlada pripravila novelo zakona o postopku priznavanja poklicnih kvalifikacij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.4.2019

Vlada pripravila novelo zakona o postopku priznavanja poklicnih kvalifikacij

Ljubljana, 18. aprila (STA) - Vlada je pripravila predlog novele zakona o postopku priznavanja poklicnih kvalifikacij za opravljanje reguliranih poklicev in ga bo poslala DZ v obravnavo po skrajšanem postopku. Razlog za sprejem novele je opozorilo Evropske komisije zaradi neskladnosti z evropsko direktivo, pri čemer je Slovenija prejela dva uradna opomina, je sporočila vlada.

Potrebne so manjše spremembe in dopolnitve, vendar so nujne zaradi uskladitve nacionalne zakonodaje z evropsko. S spremembami in dopolnitvami zakona se zagotavlja večje pravno varstvo strank v postopkih priznavanja poklicnih kvalifikacij, povečuje se transparentnost in jasnost upravnih postopkov priznavanja poklicnih kvalifikacij ter odpravlja nepotrebne administrativne ovire, je vlada zapisala na Tumblrju.

Slovenija je v skupini 24 članic, ki niso zagotovile celovitega izvajanja pravil EU o priznavanju poklicnih kvalifikacij, zato jim je komisija marca poslala drugi opomin. Vse članice so imele na voljo dva meseca, da se odzovejo na argumente komisije. Prvi opomin je komisija dala julija lani.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar