FinD - Novice - V Domžalah bodo s proračunom uresničili načrtovane investicije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.4.2019

V Domžalah bodo s proračunom uresničili načrtovane investicije

Domžale, 16. aprila (STA) - Vodstvo domžalske občine je na današnji novinarski konferenci predstavilo občinski proračun za letos, aktualne in načrtovane investicije ter prireditve ob občinskem prazniku. Letošnji proračun znaša slabih 40 milijonov evrov in po navedbah župana Tonija Dragarja zagotavlja isti nadstandard kot doslej.

Z letošnjim proračunom bodo zagotovili financiranje obveznih občinskih nalog, ki jih predvideva zakonodaja. Poleg tega so omenili ključne investicije, ki so vključene v načrt razvojnih programov, in sicer obnovo kopališča, investicije v šolsko infrastrukturo, med drugim razširitev in preureditev jedilnice na osnovnih šolah Domžale in Rodica.

Najbolj atraktivne letošnje investicije v centru Domžal bodo obnova Kopališča Domžale, obnova Kolodvorske ulice med železniško postajo in Ljubljansko cesto, ureditev makadamskega parkirišča pred Tušem in krožišče pri domžalski policiji, je poudaril vodje oddelka za investicije Iztok Obreza.

Letošnjim občinski proračun bo omogočil tudi socialne transferje za novorojenčke, čemur je namenjenih 200.000 evrov, postopek podeljevanja sredstev pa bo urejal poseben odlok, ki ga bodo svetniki obravnavali na eni od prihodnjih sej.

Letos je občina zagotovila še denar za izgradnjo vzhodnega objekta s tribuno na domžalskem stadionu, za ureditev Eko parka pri Godbenem domu, dodaten denar za športne programe, nakup knjižničnega gradiva in za postavitev spomenika svetovno znanemu pianistu in pedagogu Aciju Bertonclju ter še nekaj manjših socialnih transferjev.

V nadaljevanju je podžupanja Renata Kosec predstavila prireditve ob občinskem prazniku. April je po njenih besedah najbolj pester mesec, kar se tiče dogajanja v občini. "Poleg osrednje slavnostne seje, kjer bodo podelili priznanja najbolj zaslužnim v minulem letu, bomo praznovanje 67. rojstnega dneva občine nadaljevali v krogu občank in občanov v osrednjem Češminovem parku na sredinem dogodku Spoznajmo se, praznujmo skupaj, kjer se bodo predstavila najrazličnejša društva na stojnicah in velikem odru," je pojasnila. Kot je še dodala, krajane čaka kulinarični kotiček, Mini Planica, jahanje konjev, plezalni stolp, slavnostna torta in še marsikaj.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar