FinD - Novice - Svet ljubljanskega UKC danes tudi o razpisu za generalnega direktorja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.4.2019

Svet ljubljanskega UKC danes tudi o razpisu za generalnega direktorja

Ljubljana, 17. aprila (STA) - Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana bo na današnji seji med drugim obravnaval razpis za generalnega direktorja zavoda. Največjo bolnišnico po imenovanju nekdanjega prvega moža UKC Aleša Šabedra na čelo zdravstvenega resorja kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja sedaj vodi Teodor Žepič.

Žepiča, ki ima večletne izkušnje z vodenjem na različnih nivojih predvsem v bančnem sektorju, junija lani pa je prevzel poslovno vodenje pediatrične klinike, so člani sveta UKC za v. d. generalnega direktorja potrdili na seji v začetku meseca.

Takrat je predsednik sveta zavoda Jože Golobič tudi napovedal, da se bo izbirni postopek za novega direktorja s polnim mandatom začel na eni od prihodnjih sej. Želijo si namreč, da bi direktorja s polnim mandatom dobili pred počitnicami, torej junija, najpozneje v začetku julija. Ocenil je, da bo Žepič uspešno nadaljeval že začrtane ukrepe sanacije.

Ob potrditvi na mesto v. d. generalnega direktorja Žepič še ni želel špekulirati, ali se bo prijavil na razpis za direktorja s polnim mandatom. Med prioritetami je sicer izpostavil sanacijo bolnišnice in ocenil, da bosta letošnje in prihodnje leto najbolj odločno vplivali na njeno uspešnost.

Poročilo o izvajanju sanacije bo danes na mizi imel tudi svet zavoda.

Pretekle izkušnje kažejo, da vodenje UKC Ljubljana ni lahka naloga. Generalni direktorji so se v preteklih letih menjavali precej pogosto. Žepič je 14. človek na čelu UKC in sedmi v zadnjih desetih letih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar