FinD - Novice - V Krkinem tednu prostovoljstva sodelovala petina njenih zaposlenih v Sloveniji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.4.2019

V Krkinem tednu prostovoljstva sodelovala petina njenih zaposlenih v Sloveniji

Novo mesto, 15. aprila (STA) - Pri 8. Krkinem tednu humanosti in prostovoljstva, ki so ga pripravili pretekli teden, je sodelovala petina vse zaposlenih v Krki v Sloveniji. Tem so se pridružili tudi Krkini sodelavci iz 24 držav, kultura prostovoljstva pa je v 65 letih njenega delovanja postala neločljivi del njene organizacijske strukture, so danes sporočili iz novomeške Krke.

V okviru letošnjega tradicionalnega prostovoljskega tedna, ki ga pripravljajo od leta 2012, je sodelovalo nekaj več kot 1250 Krkinih prostovoljcev. Letos se jim je teh na novo pridružilo dobrih sto.

Skupaj so sicer letos darovali nekaj več kot 130 litrov krvi. Zbrali so 4,2 tone oblačil, hrane, otroških in drugih potrebščin in 400 kilogramov hrane za majhne živali.

Na Rdečem križu in Karitas so pripravili 4,7 tone živilskih paketov in pomagali razvrstiti 1,9 tone oblačil. Obiskali so stanovalce 28 domov starejših občanov in učence 12 varstveno-delovnih centrov oz. šol s prilagojenim programom in drugih tovrstnih ustanov.

Na dnevu Krkinih odprtih vrat so gostili 2040 slušateljev univerze za tretje življenjsko obdobje ter Krkinih sodelavcev in njihovih družinskih članov, so še sporočili iz Krke.

Krkinim zaposlenim v Sloveniji in v Termah Krka so se pridružili še zaposleni v 24 Krkinih podjetjih in predstavništvih v tujini, in sicer v Ruski federaciji, na Poljskem, Češkem, v Ukrajini, na Madžarskem, v Nemčiji, Srbiji, Turkmenistanu, Španiji, Makedoniji, Kazahstanu, Azerbajdžanu, Kirgizistanu, Latviji, na Slovaškem, v Belorusiji, BiH, Mongoliji, na Hrvaškem, Kosovu, v Armeniji, Bolgariji, Veliki Britaniji in Indiji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar